Classic

  • Sipati sadržaj kese sa mešavinom brašna u dublji sud i dodati 230ml mlake vode.

  • Promešati, pokriti krpom i ostaviti da stoji otprilike 8 sati na sobnoj temperaturi.
    • Testo možete zamesiti uveče, da odstoji preko noći, pa ujutru ispeći hleb.
    • Ukoliko nemate vremena da čekate da testo fermentiše 8 sati, umesto obične, dodajte kiselu vodu. U tom slučaju, pripremiti testo i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi dok se rerna ne zagreje.
dsc_0209

  • Nakon toga dodati sadržaj obe kesice sa dodacima, dobro promešati i sipati testo u modlu za hleb.
    • Veoma je bitno da se svi sastojci ravnomerno promešaju.
    • Po želji, za još bolji ukus hleba, u testo umešati dve kašike maslinovog ulja.
dsc_0209

  • Oblikujte hleb mokrom kašikom, ili rukom i po želji pospite dodatno semenkama susama i blago ih utisnite u testo.
  • Modlu sa testom prekriti papirom za pečenje pa staviti u zagrejanu rernu i podesiti temperaturu na 220 stepeni. Peći otprilike 50 minuta u zavisnosti od jačine rerne.
dsc_0209

  • Gotov hleb uviti u čistu krpu ili staviti u platnenu vrećicu za hleb i ostaviti par sati da se hladi.
dsc_0209

PRIJATNO 🙂