Mirisna pogača sa provansalskim začinom

Prava prolećna pogača, sa mirisima provansalskih polja lavande. A recept glasi:

  • Jedno pakovanje Diet mešavine (284 gr)
  • 2 kašičice provansalskog začina
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Oko 220 ml vode
  • Masline
  • Med
  • Himalajska so
  • Po izboru semenke za posipanje
  1. U dublju činiju pomešajte brašno, orahe i sodu bikarbonu. Dodajte ulje i postepeno dolivajte vodu uz mešanje. Smesa treba da bude taman toliko gusta da se sama razlije po plehu oblikujući pogaču. Na testo poređajte masline.
  2. U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, stavite testo na pečenje. Pecite dok ne zakori, a nakon toga izvadite testo, premažite gornju koricu medom i pospite so i semenke po njoj.
  3. Vratite na pečenje još oko 30-ak minuta na 180 stepeni.

I pored toga što mešavina brašna sadrži sod bikarbonu u u sebi, dodali smo još pola kašičice zbog velike proporcije oraha i kako bi pogača bila rastresitija. Med i so korici daju neodoljivi ukus naizgled nespojive slatko slane kombinacije, a provansalski začin učiniće je jedinstvenom. Preporuka za sve koji vole da isprobaju nešto novo.