HRONO HLEB SA PESTOM

Vreme pripreme: 5 minuta

Sastojci:

    • 2 – 3 čena belog luka
    • Oko 100 g pinjola (može umesto pinjola orasli ili lešnici)
    • Puna šaka svežih listića bosiljka
    • ½ šolje maslinovog ulja
    • ½ šolje narendanog parmezana
    • So

Priprema:

  • Da bi ste napravili pesto, stavite beli luk, pinjole (ili orahe) i so u blender i dobro usitnite. Zatim, dodajte
    listiće bosiljka i nastavite da usitnjavate dok ne dobijete pastu. Nakon toga, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Odmah
    dodajte parmezan i posolite dodatno prema ukusu. Izručite u posudu i servirajte kao namaz uz hrono hleb.
  • Ostatak pesta, sipajte u staklenu teglicu i zatvorite. U frižideru može da stoji nedelju dana.

 

Predlog:

  • Umesto bosiljka možete staviti rukolu, a umesto parmezana tvrdi kozji sir. Postupak pripreme i količine sastojaka su
    potpuno isti.