HRONO HLEB SA PESTOM

Vreme pripreme: 5 minuta

Sastojci:

  • 2 – 3 čena belog luka
  • Oko 100 g pinjola (može umesto pinjola orasli ili lešnici)
  • Puna šaka svežih listića bosiljka
  • ½ šolje maslinovog ulja
  • ½ šolje narendanog parmezana
  • So

dsc_0209


Priprema:

Da bi ste napravili pesto, stavite beli luk, pinjole (ili orahe) i so u blender i dobro usitnite. Zatim, dodajte listiće bosiljka i nastavite da usitnjavate dok ne dobijete pastu. Nakon toga, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Odmah dodajte parmezan i posolite dodatno prema ukusu. Izručite u posudu i servirajte kao namaz uz hrono hleb.

dsc_0209
dsc_0209

Ostatak pesta, sipajte u staklenu teglicu i zatvorite. U frižideru može da stoji nedelju dana.
dsc_0209

Predlog:

Umesto bosiljka možete staviti rukolu, a umesto parmezana tvrdi kozji sir. Postupak pripreme i količine sastojaka su potpuno isti.