Blog

Kako da vam testo uvek uspe?

Ranije smo pričali o mogućim greškama u pripremi hleba od naših mešavina. Ako ste propustili tekst, delimo ga opet sa vama na ovom linku: Hleb pripremljen po uputstvu, a opet nije kako treba? Evo gde možda grešite - ChronoDanas ćemo pričati o tome šta je potrebno da uradite da dobijete...

Top 5 saveta za zdravu i vitku liniju svake žene

Ponekad termin zdrava ishrana može da zbuni čoveka, jer se trendovi često menjaju. Nekad su, recimo, masti smatrane lošima, da bi sada postale poželjne u ishrani. Ipak, postoji 5 pravila koje većina nutricionista sledi i preporučuje. Ne preskačite obroke Umesto da preskačete obroke, birajte zdrave namirnice. Za doručak ne morate...

Da li se brašno može pokvariti?

Brašno u osnovi nastaje mlevenjem zrna žitarica. Najpopularnija vrsta je pšenično brašno, a osim pšeničnog brašna i brašna od žitarica, danas postoje i brašna od kokosa, badema i mnoge druge bezglutenske vrste. Mnogi ljudi drže brašno u svojoj ostavi duži vremenski period - čak i znatno nakon isteka roka upotrebe....

Prednosti uključivanja dece u pripremu hrane

Donošenje večere na sto glavni je podvig svake zauzete porodice. Međutim, pre nego što deci zabranite kuhinju kako biste mogle da kuvate u miru, pozovite ih da pomognu oko kuvanja. Kuvanje ima mnoge dugoročne koristi za decu, uključujući povećano samopouzdanje, poboljšane veštine čitanja i matematike i predstavlja primer zdravog načina...

Kvasac ili soda bikarbona

Na pitanje, šta je zdravije, kvasac ili soda bikarbona, odgovor je - zdravo je i jedno i drugo, samo je pitanje na koji način se ove dve namirnice upotrebljavaju. U nastavku teksta pročitajte o prednostima i načinu pravilne upotrebe i jedne i druge namirnice. KVASAC Kvasac kao pojedinačna namirnica je apsolutno zdrav. Naime,...