Mirisna pogača sa provansalskim začinom
22.04.2021 10:56
Prava prolećna pogača, sa mirisima provansalskih polja lavande. A recept glasi:
- Jedno pakovanje Diet mešavine (284 gr)
- 2 kašičice provansalskog začina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 gr mlevenih oraha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Oko 220 ml vode
- Masline
- Med
- Himalajska so
- Po izboru semenke za posipanje
- U dublju činiju pomešajte brašno, orahe i sodu bikarbonu. Dodajte ulje i postepeno dolivajte vodu uz mešanje. Smesa treba da bude taman toliko gusta da se sama razlije po plehu oblikujući pogaču. Na testo poređajte masline.
- U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, stavite testo na pečenje. Pecite dok ne zakori, a nakon toga izvadite testo, premažite gornju koricu medom i pospite so i semenke po njoj.
- Vratite na pečenje još oko 30-ak minuta na 180 stepeni.

I pored toga što mešavina brašna sadrži sod bikarbonu u u sebi, dodali smo još pola kašičice zbog velike proporcije oraha i kako bi pogača bila rastresitija. Med i so korici daju neodoljivi ukus naizgled nespojive slatko slane kombinacije, a provansalski začin učiniće je jedinstvenom. Preporuka za sve koji vole da isprobaju nešto novo.
Pretraga
Kategorije
Skorašnji članci
Preporučujemo
Pravoslavni hrišćanski vernici proslavljaju Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski praznik...
U vreme najvećeg hrišćanskog praznika često imamo dilemu šta napraviti...
Ponekad termin zdrava ishrana može da zbuni čoveka, jer se...