Mirisna pogača sa provansalskim začinom
22.04.2021 10:56
Prava prolećna pogača, sa mirisima provansalskih polja lavande. A recept glasi:
- Jedno pakovanje Diet mešavine (284 gr)
- 2 kašičice provansalskog začina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 gr mlevenih oraha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Oko 220 ml vode
- Masline
- Med
- Himalajska so
- Po izboru semenke za posipanje
- U dublju činiju pomešajte brašno, orahe i sodu bikarbonu. Dodajte ulje i postepeno dolivajte vodu uz mešanje. Smesa treba da bude taman toliko gusta da se sama razlije po plehu oblikujući pogaču. Na testo poređajte masline.
- U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, stavite testo na pečenje. Pecite dok ne zakori, a nakon toga izvadite testo, premažite gornju koricu medom i pospite so i semenke po njoj.
- Vratite na pečenje još oko 30-ak minuta na 180 stepeni.

I pored toga što mešavina brašna sadrži sod bikarbonu u u sebi, dodali smo još pola kašičice zbog velike proporcije oraha i kako bi pogača bila rastresitija. Med i so korici daju neodoljivi ukus naizgled nespojive slatko slane kombinacije, a provansalski začin učiniće je jedinstvenom. Preporuka za sve koji vole da isprobaju nešto novo.
Pretraga
Kategorije
Skorašnji članci
Preporučujemo
Da bi nastao proizvod potrebna je ideja, receptura, sirovine, ambalaža,...
Jedna od najaktuelnijih tema leti je detoksikacija, odnosno čišćenje organizma...
Pravoslavni hrišćanski vernici proslavljaju Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski praznik...
U vreme najvećeg hrišćanskog praznika često imamo dilemu šta napraviti...