Pasulj sa jabukama i orasima

Potrebno je:
Oko 450 gr pasulja
3 jabuke
300 gr mlevenih oraha
2 veće glavice crnog luka
1 šarkarepa
Ulje
Začini: So, vegeta, biber u zrnu
1 crvena suva paprika
Meksički začin
Mlevena paprika i brašno

Pasulj oprati i staviti da provri. Kada provri promenite vodu i dodajte sitno seckanu šargarepu i luk, celu suvu papriku i začinite. Vodu sipajte tek toliko da prelije povrće i stavite da se kuva. U međuvremenu pripremite jabuke. Možete ih iseći na tanke listove ili ih rendati. Nakon što je pasulj gotov, upržite ga i spremite posudu za pečenje. Kašikom izlijte polovinu pasulja u vatrostalnu činiju (izaberite nešto dublje od obične tepsije), po njemu poređajte listiće jabuke, a preko njih orahe. Prelijte preostalim pasuljem i stavite na pečenje. Pcite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Možete ga dodatno začiniti i dekorisati listićem domaće sveže nane. Poslužiti toplo.