Loading...

Diet

172,00 rsd

Ova dijetalna mešavina je napravljena bez integralnog pšeničnog brašna, tj ječmenog, speltinog i ovsenog brašna od celog zrna, himalajske soli i sode bikarbone i pogodna je za pripremu dijetetskog hleba kao i svih vrsta ditetetskog peciva.
Bilo da ste na dijetetskom režimu ishrane preventivno ili želite samo da budete vitki i vitalni ili vam je lekar preporučio ili čak prepisao dijetu imate rešenje.
Ovaj će vas hleb zasititi nakon male konzumacije, a pripremićete ga za par minuta.
Dodajte vodu, promešajte, ispecite i uživajte u testu bez griže savesti.

Nema na zalihama

Detalji Proizvoda

Sastav: ječmeno, speltino i ovseno brašno od celog zrna, himalajska so i soda bikarbona.

Integralno brašno ili brašno od celog zrna sitnjenjem endosperma dobija: energiju kroz skrob i proteine, sa omotačem obezbedjuju se dijetalna vlakna i proteini, a kroz usitnjenu klicu esencijalne masti i aminokiseline, kao i nezamenljive tokoferole poznate kao vitamini E grupe.

100% prirodno: Ne sadrži skrivene šećere, aditive, konzervanse veštačke boje
Odličan izbor za uravnoteženu, dijetalnu ishranu sa niskim GI indeksom.
Sadrži Gluten

Priprema

Uz samo dodavanje tople vode u količini preporučenoj na kesici i mešanje varjačom, za samo 2 minuta dobijete smesu za hleb ili testo koje je potpuno prirodno i zdravo. Količinu vode možete da korigujete jer isto brašno, različite partije, različito upija vodu. Kakvo testo treba da bude možete videti na našem videu – Uputstvo za pripremu
Testo ne mora da odstoji.

Peče se u plehu – kalupu obloženim pek papirom (u silikonskoj modli nije potreban), i ovlaš prekrivenim alu folijom kako bi se hleb lagano pekao I postepeno oslobađao višak vode. Ukoliko ne pokrijete hleb gornja kora bi se prebrzo osušila I bila tvrda čak I prpečena a višak vode bi
ostao u unutrašnjosti, tj. ostao bi nepečen.

Hleb se peče po preporuci 60 minuta na temperaturi od 220°C, ali vi najbolje poznajete svoju rernu te korigujte i vreme i temperature u skladu sa vašim uslovima.
Jedino što trebate ispoštovati je hlađenje pečenog hleba. “Vlažni hlebovi” tek nakon hleđenja imaju adekvatnu teksturu. Ako ovaj korak ne ispoštujete nemojte kriviti nas što vam je hlebić “gnjecav”.

Ako ga koristite za pripremu drugih testa – integralnog peciva, samo dodajte duplo manju količinu vode i pri oblikovanju nauljajte ruke ili kašiku. Pecite duplo kraće vreme – za keksiće je potrebno svega 15-ak minuta – a pecivo možete jesti I vruće!

Za slatko pecivo preporučujemo kešiku meda i crnu čokoladu ili sušeno voće, dok za slano pecivo možete dodati semenje po izboru.
Za više informacija o mogućnostima korišćenja ove mešavine pogledajte tekst na blogu.

Nutritivne vrednosti

PV*
Energetska Vrednost 295/1235
(kalc/KJ)
15%
Masti 2g 3%
Zasićene masti 0,4g 2%
Ugljeni hidrati 66g 25%
Šećeri 6g 6%
Proteini 13g 26%
Vlakna 14g 60%
Insulinski indeks 45
Himalajska So 4g 24%
Dominantan Začin /

PV * procenat u odnosu na referentni unos baziran na dijetetskom rezimu od 2000kcal

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Diet”

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.

Rate Your Satisfaction*