Loading...

Gluten free

192,00 rsd

Napravljena od bezglutenslih integralnih brašna, od heljdinog i pirinčanog brašna, himalajske soli i sode bikarbone. Ova mešavina je namenjena osobama osetljivim na gluten ili onima koji iz ličnih razloga ne žele da konzumiraju gluten.
Laka za varenje, zasitna i začuđujuće ukusna u odnosu na često komentarisane bezukusne proizvode bez glutena.
Na žalost nije namenjena osobama koje imaju dijagnozu Cilijakije ali nadamo se da ćemo uskoro moći da izađemo u susret i onima koji se bore sa ovom modernom podmuklom bolešću.

Detalji Proizvoda

Sastav: heljdino i pirinčano brašno od celog zrna, himalajska so i soda bikarbona

Integralno brašno ili brašno od celog zrna sitnjenjem endosperma dobija: energiju kroz skrob i
proteine, sa omotačem obezbedjuju se dijetalna vlakna i proteini, a kroz usitnjenu klicu
esencijalne masti i aminokiseline, kao i nezamenljive tokoferole poznate kao vitamini E grupe.

Prirodno 100%: Ne sadrži skrivene šećere, aditive, konzervanse i veštačke boje
Odličan izbor za uravnoteženu, dijetalnu ishranu sa niskim GI indeksom.
Može da sadrži gluten u tragovima

Priprema

Uz samo dodavanje tople vode u količini preporučenoj na kesici i mešanje varjačom, za samo 2 minuta dobijete smesu za hleb ili testo koje je potpuno prirodno i zdravo. Količinu vode možete da korigujete jer isto brašno, različite partije, različito upija vodu. Kakvo testo treba da bude možete videti na našem videu – Uputstvo za pripremu
Testo ne mora da odstoji.

Peče se u plehu – kalupu obloženim pek papirom (u silikonskoj modli nije potreban), i ovlaš prekrivenim alu folijom kako bi se hleb lagano pekao I postepeno oslobađao višak vode. Ukoliko ne pokrijete hleb gornja kora bi se prebrzo osušila I bila tvrda čak I prpečena a višak vode bi
ostao u unutrašnjosti, tj. ostao bi nepečen.

Hleb se peče po preporuci 60 minuta na temperaturi od 220°C, ali vi najbolje poznajete svoju rernu te korigujte i vreme i temperature u skladu sa vašim uslovima.
Jedino što trebate ispoštovati je hlađenje pečenog hleba. “Vlažni hlebovi” tek nakon hleđenja imaju adekvatnu teksturu. Ako ovaj korak ne ispoštujete nemojte kriviti nas što vam je hlebić “gnjecav”.

Ako ga koristite za pripremu drugih testa – integralnog peciva, samo dodajte duplo manju količinu vode i pri oblikovanju nauljajte ruke ili kašiku. Pecite duplo kraće vreme – za keksiće je potrebno svega 15-ak minuta – a pecivo možete jesti I vruće!

Za slatko pecivo preporučujemo kešiku meda i crnu čokoladu ili sušeno voće, dok za slano pecivo možete dodati semenje po izboru.
Za više informacija o mogućnostima korišćenja ove mešavine pogledajte tekst na blogu.

Nutritivne Vrednosti

PV*
Energetska Vrednost328/1373
(kalc/KJ)
16%
Masti2g3%
Zasićene masti0,4g2%
Ugljeni hidrati51g25%
Šećeri2g6%
Proteini11g22%
Vlakna12g58%
Insulinski indeks62
Himalajska So4g24%
Dominantan Začin/

 

PV * procenat u odnosu na referentni unos baziran na dijetetskom rezimu od 2000kcal

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Gluten free”

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.

Rate Your Satisfaction*