Loading...

Hot

152,00 rsd

E ovo je naš favorit. Na dijeti ste ali bi vam baš prijala neka gurmanska ekskurzija. Integralno pšenično, ražano, ovseno i heljdino brašno, himalajska so i soda bikarbona, ali i ljuta začinska paprika i beli luk.
Koji gurman može da odoli ovoj kombinaciji. Uz ovaj hleb i najjednostavnija salata dobije šmek.
A o mirisu koji se širi kuhinjom dok se peče nećemo da vam pričamo, probajte sami!

Detalji Proizvoda

Sastav: integralno pšenično brašno, ražano, ovseno i heljdino brašno, ljuta začinska paprika, beli luk u prahu, himalajska so i soda bikarbona

Integralno brašno ili brašno od celog zrna sitnjenjem endosperma dobija: energiju kroz skrob i proteine, sa omotačem obezbedjuju se dijetalna vlakna i proteini, a kroz usitnjenu klicu esencijalne masti i aminokiseline, kao i nezamenljive tokoferole poznate kao vitamini E grupe.

Ljuta paprika direktno utiče na pojačano lučenje serotonina, dopamina, oksitocina i endorfina, hormona zaduženih za naša lepa osećanja. Pored zadovoljstva koje je odlično poznato svima koji vole vatromet u ustima, ljuta paprika deluje protivupalno, ublažava bol i dobar je biljni lek protiv dispepsije.

Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo, ali taj “čudesni sastojak” zaslužan je i za još nešto. Iako bi mnogi mogli pomisliti kako se “priroda poigrala” pa je baš belom luku dala afrodizijačka svojstva, nauka je potvrdila da alicin podstiče protok krvi u polne organe, što ima afrodizijačko delovanje.

Prirodno 100%: Ne sadrži skrivene šećere, aditive, konzervanse i veštačke boje.
Odličan izbor za uravnoteženu, dijetalnu ishranu sa niskim GI indeksom.
Sadrži Gluten

Priprema

Uz samo dodavanje tople vode u količini preporučenoj na kesici i mešanje varjačom, za samo 2 minuta dobijete smesu za hleb ili testo koje je potpuno prirodno i zdravo. Količinu vode možete da korigujete jer isto brašno, različite partije, različito upija vodu. Kakvo testo treba da bude možete videti na našem videu – Uputstvo za pripremu
Testo ne mora da odstoji.

Peče se u plehu – kalupu obloženim pek papirom (u silikonskoj modli nije potreban), i ovlaš prekrivenim alu folijom kako bi se hleb lagano pekao I postepeno oslobađao višak vode. Ukoliko ne pokrijete hleb gornja kora bi se prebrzo osušila I bila tvrda čak I prpečena a višak vode bi
ostao u unutrašnjosti, tj. ostao bi nepečen.

Hleb se peče po preporuci 60 minuta na temperaturi od 220°C, ali vi najbolje poznajete svoju rernu te korigujte i vreme i temperature u skladu sa vašim uslovima.
Jedino što trebate ispoštovati je hlađenje pečenog hleba. “Vlažni hlebovi” tek nakon hleđenja imaju adekvatnu teksturu. Ako ovaj korak ne ispoštujete nemojte kriviti nas što vam je hlebić “gnjecav”.

Ako ga koristite za pripremu drugih testa – integralnog peciva, samo dodajte duplo manju količinu vode i pri oblikovanju nauljajte ruke ili kašiku. Pecite duplo kraće vreme – za keksiće je potrebno svega 15-ak minuta – a pecivo možete jesti I vruće!

Za slatko pecivo preporučujemo kešiku meda i crnu čokoladu ili sušeno voće, dok za slano pecivo možete dodati semenje po izboru.
Za više informacija o mogućnostima korišćenja ove mešavine pogledajte tekst na blogu.

Nutritivne Vrednosti

PV*
Energetska Vrednost352/1473
(kalc/KJ)
17%
Masti3g4%
Zasićene masti0,5g2,5%
Ugljeni hidrati61g23%
Šećeri4g4%
Proteini15g30%
Vlakna13g59%
Insulinski indeks50
Himalajska So4g23%
Dominantan ZačinVitamin C 234%/100g
Paprika

PV * procenat u odnosu na referentni unos baziran na dijetetskom rezimu od 2000kcal

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hot”

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.

Rate Your Satisfaction*