Loading...

Mediteraneo

182,00 rsd

Dijeta uz miris i ukus mediterana od ječmenog, speltinog i ovsenog brašna od celog zrna, himalajske soli i sode bikarbone, uz dodat rogač, lan i ruzmarin daje mogućnost da jedete hleb bez griže savesti.
Rogač kao zamena za kakao i ruzmarin kao asocijacija na more, uz lan koji prija vašem stomaku otvaraju nove vidike u kulinarstvu. Uz hleb od ove mešavine svako jelo će vas uvesti u hedonistički odnos prema hrani, dok ćete bez potrebe da posedujete vrhunske kulinarske veštine i slana i slatka peciva imati nezaboravni ukus.

Detalji Proizvoda

Sastav: ječmeno, speltino i ovseno brašno od celog zrna, rogač, ruzmarin, lan, himalajska so i soda bikarbona.

Integralno brašno ili brašno od celog zrna sitnjenjem endosperma dobija: energiju kroz skrob i proteine, sa omotačem obezbedjuju se dijetalna vlakna i proteini, a kroz usitnjenu klicu esencijalne masti i aminokiseline, kao i nezamenljive tokoferole poznate kao vitamini E grupe.

Rogač koji ne sadrži kofein, a ima karakterističnu aromu sličnu kakau, poseduje veliki količinu vitamina i minerala značajnih za održavanje zdravlja.
Na našim prostorima ruzmarin se vezuje uglavnom za svadbe i kićenje svatova. Međutim, ruzmarin je lekovita, aromatična biljka koja se koristi u fitoterapiji, ali i vrlo je popularan začin i to prvenstveno da se hrana ne bi kvarila, jer ruzmarin ima snažno antioksidantsko delovanje i snažno se bori protiv slobodnih radikala.

Semenke lana dokazano pospešuju rad probave, smanjuju holesterol, uklanjaju potrebu za slatkom i nezdravom hranom, redukuju hormonski disbalans, tope kilograme, preventivno deluju na mnogobrojne bolesti i uspešno se bore protiv nekoliko tipa kancera.

Prirodno 100%: Ne sadrži skrivene šećere, aditive, konzervanse i veštačke boje.
Odličan izbor za uravnoteženu, dijetalnu ishranu sa niskim GI indeksom.
Sadrži Gluten

Priprema

Uz samo dodavanje tople vode u količini preporučenoj na kesici i mešanje varjačom, za samo 2 minuta dobijete smesu za hleb ili testo koje je potpuno prirodno i zdravo. Količinu vode možete da korigujete jer isto brašno, različite partije, različito upija vodu. Kakvo testo treba da bude možete videti na našem videu – Uputstvo za pripremu
Testo ne mora da odstoji.

Peče se u plehu – kalupu obloženim pek papirom (u silikonskoj modli nije potreban), i ovlaš prekrivenim alu folijom kako bi se hleb lagano pekao I postepeno oslobađao višak vode. Ukoliko ne pokrijete hleb gornja kora bi se prebrzo osušila I bila tvrda čak I prpečena a višak vode bi
ostao u unutrašnjosti, tj. ostao bi nepečen.

Hleb se peče po preporuci 60 minuta na temperaturi od 220°C, ali vi najbolje poznajete svoju rernu te korigujte i vreme i temperature u skladu sa vašim uslovima.
Jedino što trebate ispoštovati je hlađenje pečenog hleba. “Vlažni hlebovi” tek nakon hleđenja imaju adekvatnu teksturu. Ako ovaj korak ne ispoštujete nemojte kriviti nas što vam je hlebić “gnjecav”.

Ako ga koristite za pripremu drugih testa – integralnog peciva, samo dodajte duplo manju količinu vode i pri oblikovanju nauljajte ruke ili kašiku. Pecite duplo kraće vreme – za keksiće je potrebno svega 15-ak minuta – a pecivo možete jesti I vruće!

Za slatko pecivo preporučujemo kešiku meda i crnu čokoladu ili sušeno voće, dok za slano pecivo možete dodati semenje po izboru.
Za više informacija o mogućnostima korišćenja ove mešavine pogledajte tekst na blogu.

Nutritivne Vrednosti

PV*
Energetska Vrednost295/1235
(kalc/KJ)
15%
Masti2g3%
Zasićene masti0,4g2%
Ugljeni hidrati66g25%
Šećeri6g6%
Proteini13g26%
Vlakna14g60%
Insulinski indeks45
Himalajska So4g27%
Dominantan ZačinCa 43,5% RDA
Rogač

PV * procenat u odnosu na referentni unos baziran na dijetetskom rezimu od 2000kcal

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mediteraneo”

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.

Rate Your Satisfaction*